Policy Papers

Consultare CAESAR – Proiectul de Strategie pentru Consolidarea Administrației Publice 2014 – 2020

Feedback al grupului de experți CAESAR privind documentul (în lucru) de Strategie pentru Consolidarea Administrației Publice 2014 – 2020, adresat Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice

Luni, 23 iunie 2014, experți CAESAR în politici publice și administrație publică au transmis spre amabila atenție a reprezentanților Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice un Document de feedback la Proiectul de Strategie pentru Consolidarea Administrației Publice 2014 – 2020, pus recent în dezbatere publică.

Documentul poate fi consultat AICI.

Consultare CAESAR – Proiectul de Strategie Națională privind Agenda Digitală pentru România

Feedback al grupului de experți CAESAR privind documentul (în lucru) de Strategie privind Agenda Digitală a României, adresat Ministerului pentru Societatea Informațională

Marți, 10 iunie 2014, experți CAESAR în politici publice și în domeniul informațional au transmis spre amabil atenție a reprezentanților Ministerului pentru Societatea Informațională un Document de feedback la Proiectul de Strategie Națională privind Agenda Digitală pentru România, pus recent în dezbatere publică.

Documentul poate fi consultat AICI.

Răspuns CAESAR Energie 2035 – Consultare publică

Contribuție la dezbaterea lansată de Departamentul pentru Energie în cadrul procesului de elaborare a Strategiei Energetice a României pentru perioada 2014 – 2035

Vineri, 4 aprilie 2014, grupul de experți CAESAR pe domeniul Energiei au transmis Departamentului pentru Energie răspunsurile privitoare la întrebările formulate de instituție în cadrul dezbaterii publice referitoare la viitoarea Strategie Energetică a României pentru perioada 2014 – 2035.

Documentul poate fi consultat AICI.

Raport CAESAR Turism în România 2030

Miercuri, 10 iulie 2013, a avut loc colocviul CAESAR dedicat promovării și dezvoltării turismului românesc. Evenimentul a fost organizat de  Liga Studenților Români din Străinătate și Clubul Young Skal şi susţinut de Ministerul Economiei.

Evenimentul a avut ca scop identificarea principalelor priorități de dezvoltare și promovare a turismului în România 2030, pornind de la obstacolele cu care România se confruntă în acest moment, din perspectiva unui grup de tineri experți în devenire și experți consacrați din domeniul turismului. CAESAR Turism in Romania 2030 reprezintă un prim pas important în această direcţie. Ceea ce urmează este materializarea soluțiilor identificate în proiecte concrete, de impact pe termen mediu şi lung. 

Raportul acestui colocviu poate fi consultat AICI.

Raport CAESAR HiTech – Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică

Vineri, 6 iulie 2012, a avut loc Colocviul CAESAR HiTech, care a reunit la Institutul Bancar Român peste 50 de profesioniști din domeniile IT şi securitate cibernetică – tineri antreprenori, cercetători, experţi, reprezentanţi ai mediului privat şi persoane cu rol decizional sau de conducere din industriile științelor tehnice.

Acest eveniment a avut ca scop construirea bazelor unor direcţii strategice de dezvoltare a țării noastre în domeniile vizate prin identificarea principalelor probleme existente, a unor soluţii viabile şi a unor modalităţi de implementare realiste. Concluziile grupurilor de expertiză invitate –Tehnologia Informaţiei (IT) şi Securitate Cibernetică (CYBER) – reprezintă un prim pas important în această direcţie. Ceea ce urmează este materializarea soluțiilor identificate în proiecte concrete, de impact pe termen mediu şi lung.

Raportul acestui colocviu poate fi consultat AICI.

Raport CAESAR Mediu 2030 – Despăduriri, Inundații, Încălzire Globală

Luni, 25 iunie 2012, a avut loc Colocviul CAESAR Mediu 2030. Evenimentul a vizat un domeniu de maximă importanţă pentru societatea românească: protecţia mediului şi necesitatea unei viziuni sustenabile asupra unor subiecte precum despăduririle și inundaţiile.

Scopul Colocviului a fost acela de a pune bazele unui proiect la scară naţională pentru evitarea inundaţiilor în România până în anul 2030. Întrucât a fost necesară o abordare unitară și strategică, la eveniment au participat 40 de experți din domeniul economic, infrastructură, silvicultură, meteorologie, mediu, ecologie, urbanism, arhitectură, construcții, hidrologie, administrație publică. Evenimentul reprezintă o primă premisă în vederea atingerii acestui scop, rezultatele dezbaterilor fiind cel puțin promițătoare.

Raportul acestui colocviu poate fi consultat AICI.