Silvia Maria TăbușcăLecturer, Romanian-American University (School of Law)

Silvia este lector universitar doctor la Facultatea de Drept a Universității Româno-Americane (director al Centrului de Drepturile Omului și Migrație) și cercetator, cu studii postdoctorale, al Academiei Române din București. Silvia are o experiență de peste zece ani în domeniul protecției internaționale și regionale a drepturilor omului, cu expertiză în materia nediscriminării și, recent, în domeniul migrației (al traficului de ființe umane și al securității naționale). Silvia este recunoscută ca fiind un bun consultant (colaborând, în prezent, cu Milieu Ltd.) și un expert independent, lucrând în numeroase proiecte naționale și internaționale.
Silvia a fost nominalizată pentru premiul internațional – 2015 “”Erou al traficului de persoane””.
Înainte de a se alătura echipei Universității Româno-Americane, Silvia a lucrat la Ministerului Justiției, fiind consilier personal, și în cadrul Misiunii Permanente a României la ONU – New York, ca expert în domeniul drepturilor omului. Din 2010, Silvia activează ca mediator, fiind specializată în negociere (PON/Harvard) și în luarea rapidă și eficientă a deciziilor (POJ/Yale).