Silvan NegruțiuPianist, Chair of Keyboard Studies, Millikin University

Pianistul Silvan Negruţiu a susţinut concerte în Europa, Asia şi Statele Unite ale Americii şi este laureat al numeroase concursuri internaţionale. Silvan este deţinătorul Premiului Irlandez Gaiety pe anul 2009, Premiului Eugen Barbu pentru Merite Interpretative în 2001 şi al Premiului de Excelenţă oferit de Ministerul Educaţiei şi Cercetării în anul 2002. Este membru activ al Uniunii de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din Romȃnia, College Music Society şi Music Teachers National Association în Statele Unite.

Silvan Negruţiu absolvit Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, studiile de Master în Interpretare Muzicală la Royal Irish Academy of Music şi Dublin City University în Irlanda şi Doctoratul în Arte Muzicale la Shenandoah University în Winchester, Virginia. În calitate de pianist pedagog a fost membru al catedrelor de pian la Royal Irish Academy of Music şi Shenandoah Conservatory. În prezent Silvan locuieşte în Statele Unite, fiind profesor şi şef al catedrei de pian la Millikin University în Decatur, Illinois şi director al Millikin Summer Piano Camp.

În completarea carierei concertistice si pedagogice, este preocupat în permanenţă de promovarea culturii şi în special a muzicii romȃneşti în afara hotarelor ţării şi este un fervent susţinător al generaţiei tinere de romȃni profesionişti. Este membru al mai multor organizaţii non-guvernamentale care promovează agro-turismul, tradiţiile romȃneşti, leadership-ul şi tinerii performanţi. Silvan Negruţiu este co-autor al cărţii monografice Uliţă spre cer şi autor al numeroase studii ştiinţifice tratȃnd creaţia pianistică enesciană.