Sandra PralongPresident and Founder, SynergEtica Foundation

Sandra Pralong-Budis, PhD, este activist civic, fondatoarea Fundatiei SynergEtica, consultant, trainer si coach. In lumea corporatista a livrat consultanta strategica pentru companii precum Renault/Dacia, Erste Bank, Google si institutii precum Banca Mondiala, ONU, Comisia Europeana si OCDE. Ca si activist civic a pus bazele fundatiei Soros pentru o Societate Deschisa in Romania, pe care a condus-o la inceputul anilor ’90 si, din 2006, prin Fundatia SynergEtica, invita tinerii sa vada ca prosperitatea nu e sustenabila daca nu e si etica.

S-a intors in Romania in 1990 de la New York, unde era director de comunicare al revistei Newsweek. A fost consiliera Presedintelui Emil Constantinescu (1998-2000) si, intre 2002 si 2006 a fost inalt functionar ONU, coordonand comunicarea Programului Natiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) in cele 27 de tari fost-socialiste. In 2007, a fost invitata de Comisia Europeana sa fie Ambasador al Bunavointei pentru Anul International al Dialogului Inter-Cultural. A fost decorata de Statul roman, de Casa Regala si de Commonwealthul Statului Massachusetts. A fost aleasa de colegi Presedinta Asociatiei Romane de Relatii Publice (ARRP) (www.arrp.ro).

Are un Doctorat in Stiinte Politice (cu distinctie) de la Paris (“Sciences Po”) si trei Masterate: in marketing (Elvetia, HEC), diplomatie (SUA, Fletcher School of Law and Diplomacy) si filosofie politica (SUA, Columbia University). A publicat in SUA, Anglia, Elvetia si Franta, iar in Romania, la Polirom, a coordonat volumele “”De ce m-am intors in Romania”” (2010) si “”Mai Romani decat Romanii?—De ce se indragostesc strainii de Romania”” (2010). Actualmente livreaza programe de dezvoltare a Virtutilor si Valorilor in companii. Mai multe pe sandrapralong.eu