Roxana Alina BotaPresident, League of Romanian Students Abroad

Roxana Alina Bota este presedinte al Ligii Studentilor Romani din Strainatate din ianuarie 2015, dupa ce a coordonat timp de 2 ani echipa internationala a filialelor LSRS. Voluntar activ al Ligii din 2011, a contribuit la dezvoltarea filialei LSRS Franta in timpul studiilor realizate la Paris. Licentiata in sociologie la Universitatea Babes-Bolyai Cluj-Napoca, si-a continuat studiile de specialitate in statistica – Master SocStat la EHESS-ENSAE ParisTech – Ecole Normale Supérieure (Campus Jourdain), descoperind prin stagiile efectuate profesia de analist datamining in domeniul business. Implicata in actiuni de promovare a relatiilor bilaterale intre Franta si Romania, face parte din consiliul de conducere al Club EntRO (Clubul Antreprenorilor Romani) Paris, colaborand cu mediul asociativ si organismele decizionale din sfera antreprenoriatului; membru CAESAR cu interes pe modelul francez de invatamant in alternanta, experienta acumulata in cadrul activitatii desfasurate in prezent la CEPROC ( Centre européen des pratiques culinaires) Paris.