Radu DudăuUniversity Lecturer, University of Bucharest

Radu Dudau este conferentiar universitar la facultatea de Filosofie a Universitatii Bucuresti. A absolvit Facultatile de Fizica (1993) si Filosofie (1996) ale Universitatii din Iasi. A obtinut titlul de doctor in filosofie (Dr.Phil.) al Universitatii din Konstanz, Germania (2002, magna cum laude) si a sustinut un al doilea doctorat, in relatii internationale, la SNSPA, in geopolitica energiei (2013, summa cum laude).

Radu a studiat la Oxford (colegiul Balliol) in anul academic 1999-2000, cu o bursa OSI/FCO-Chevening. A fost bursier Fulbright la Centrul de Filosofia Stiintei al Universitatii din Pittsburgh (2004-2005) si la Harvard Kennedy School of Government (2011).

Radu este cofondator al think-tank-ului specializat in politici energetice, Romania Energy Center (ROEC). Aria sa de specializare este securitatea energetica si geopolitica energiei. Academic, interesele sale privesc Teoria Relatiilor Internationale si Studiile de Dezvoltare Internationala.