Manuela MotConsultant, World Bank

Manuela Mot a absolvit un Master in Stiinte Politice la Jawaharlal Nehru University in New Delhi, unde a fost recipient al unei burse oferite Indian Council for Cultural Relations. Ulterior, a primit o diploma de Master in Russian and East European Studies de la University of North-Carolina at Chapel Hill, unde a fost Rotary Peace Fellow. In plus, Manuela a absolvit o serie de cursuri post-universitare in domeniul apararii si securitatii nationale, si detine un certificat in chestiuni de pace si resolutie de conflict (peace and conflict resolution) de la Centrul Rotary Duke-UNC. Deasemenea, Manuela a studiat timp de 12 ani pianul la Liceul de Muzica George Enescu din Bucuresti.

Din 2012, Manuela este Consultant la Banca Mondiala in Washington D.C., unde se axeaza pe proiecte de eficienta energetica in Europa si America Latina.

Avand o experienta profesionala diversificata, Manuela a activat in mai multe domenii, de la presa si mediul privat, la administratie publica si non-profit. Dupa o cariera de cativa ani in presa scrisa si de televiziune, Manuela a lucrat la Ministerul Integrarii Europene unde s-a implicat in campanii de comunicare privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana. Ulterior, s-a alaturat unui grup de firme de consultanta unde, printre altele, a lucrat cu clienti importanti, mari jucatori europeni in domeniul energiei, constructiilor si asistentei tehnice. In paralel, Manuela a coordonat activitatea unei fundatii si s-a implicat in sustinerea unor importante proiecte culturale.