Iulian BulaiMaster Student,Institute for Cultural Diplomacy (Berlin)/University of Siena

Iulian Bulai a absolvit Academia Națională de Arte din Oslo cu specializarea în sculptură şi artă vizuală, beneficiind de asemenea şi de o bursă Erasmus la Universitatea din Lisabona. Iulian şi-a continuat apoi studiile de master în arte vizuale atât la Academia Natională de Arte din Oslo cât şi la China Central Academy of Fine Arts din Beijing. În perioada 2014 – 2015 urmează cursurile programului de master în diplomație culturală şi global governance cu specializarea în relații internaționale, în cadrul Institutului de Diplomație Culturală din Berlin şi a Universitații din Siena. Masteratul cuprinde şi un stagiu de practică în cadrul Delegației Uniunii Europene în Islanda.

În paralel cu studiile de specialitate desfăşurate in diferite țări, Iulian Bulai a absolvit cu success cursuri intensive de limbă şi cultură norvegiană, portugheză, italiană şi mandarin.

Din anul 2012 Iulian Bulai a colaborat cu Fundația Pacea din Roman la implementare anumitor proiecte de combatere a abandonului şcolar şi accelerare a incluziunii sociale. În perioada 2012-2013 a efectuat stagii de pregătire în cadrul ambasadelor Romaniei de la Beijing şi Oslo.
Pe lângă numeroase expoziții în Norvegia, Suedia, China, Germania şi România, în ultimii ani a avut intervenții media şi a scris pentru publicații norvegiene pe teme de coeziune socială, analiză politică şi dezbateri culturale.

După terminarea studiilor şi a perioadei de dezvoltare profesională doreşte să revină în țară, contribuind cu experiența sa transdisciplinară la dezvoltarea societății civile.