Iris AlexePresident, Novapolis Association

Iris Alexe este în prezent consultant independent si colaboratoare la mai multe institutii si organizatii nationale si internationale. De asemenea, este co-fondatoare a organizatiei nonguvernamentale Asociatia Novapolis – Centrul de Analize si Initiative pentru Dezvoltare care si-a inceput activitatea in luna martie 2012. A studiat cercetare de marketing la Academia de Studii Economice din București și a terminat masterul de Gen și Politici Publice din cadrul SNSPA București. Deține o experiență profesională extinsă fiind, în același timp, autoare sau coordonând o serie de studii și cercetări care acoperă domenii cum sunt: migrație și dezvoltare, migratia romanilor pentru munca, integrarea imigranților, fenomenul traficului de persoane și integrarea persoanelor traficate, repatrierea voluntară, incluziunea sociala si participarea grupurilor vulnerabile la piata muncii, cercetare și analiza de politici publice, management de proiecte și accesare de fonduri europene. Este expert migrație și piața muncii reprezentând România în cadrul Independent Network of Labour Migration and Integration Experts (www.labourmigration.eu).