Irina PăcurariuSenior Editor, TVR

A fost primul reporter român care a realizat un documentar în Himalaya – „Ţara Şerpaşilor”, desemnat şi cel mai bun documentar al anului de APTR.

Are numeroase premii, cele mai importante fiind: Jurnalistul Anului pentru documentarul Marţi, Joi, Sâmbătă, Premiul Consiliului Naţional al Cinematografiei pentru reportajul EU – marginea Europei sau cele şase premii APTR, cu o încărcătură specială fiind Marele Premiu APTR pentru reportajul Codrina.

A urmat stagii de pregătire la BBC, Thomson Foundation, Discovery Campus, France 3, ARD, Circom Regional. Specializările principale au fost în producţia de documentare, reportaje şi programe, având teme sociale, interese ale minorităţilor, echilibru politic.

Numele ei este legat de TVR încă din din 1992, când a intrat în echipa TVR Iaşi. Din 2004 a început să realizeze şi să producă emisiuni şi la sediul central TVR, din Bucureşti.

Printre cele mai importante programe realizate şi prezentate se numără: Poveste fără sfârşit, Un european ca mine, Cealaltă Românie, campania Mari români. În vara anului 2010 a prezentat emisiunea Camera de Ştiri (Newsroom), la TVR Internaţional. Irina a mai prezentat, în toamna anului 2010, emisiunea interactivă Judecă tu!, difuzată de TVR 1. 

În 2011 a realizat la TVR 1 seria de documentare Culoarele Puterii, iar în 30 aprilie a lansat, la TVR 1, primul program de Smart Education despre românii care sunt studenţi sau profesori la cele mai performante universităţi din lume, România deşteaptă.

Irina Păcurariu este născută la Iaşi pe 23 martie 1969. A absolvit Liceul de Informatică şi Facultatea de Electrotehnică din cadrul Universităţii „Gheorghe Asachi” – Iaşi. În 2008 a terminat un master în Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării la Facultatea de Litere din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.