Ioana LiteratAssistant Professor, Teachers College – Columbia University

Ioana Literat a plecat din țară la 17 ani ca reprezentanta României la United World College în Canada, apoi a primit o altă bursă de studii la Middlebury College în Statele Unite unde a absolvit cu „summa cum laudae”, Highest Honors in film si media, si premiul David Goldman pentru excelenta academica. După absolvire, Ioana a lucrat in India ca si coordonatorul unui program educational de film si media pentru copii dezavantajati, unde a pilotat un curs practic de film documentar in scolile publice din Hyderabad. Deja ii devenise clar ca viitorul si fericirea ei se vor găsi in domeniul pedagogic, asa ca a decis sa-si faca doctoratul la University of Southern California (USC), unde a studiat modele pedagogice participative și forme de colaborare artistică online. In cei 5 ani de doctorat, Ioana a publicat 14 articole in reviste peer review, a prezentat la peste 30 de conferințe, a editat o carte, si a primit diverse premii pentru cercetare. In toamna anului 2015, Ioana isi va incepe cariera de profesor universitar la Columbia University, in cadrul programului Communication, Media & Learning Technolgies Design (CMLTD) la Teachers College, scoala superioara de educatie a universitatii Columbia.