Gelu VlașinPreședinte ASARS - Asociația Scriitorilor și Artiștilor Români din Spania

Gelu Vlașin (n.1966, Telciu, Bistrița-Năsăud, România). Scriitor, jurnalist, promotor cultural. Poemele sale au fost traduse și publicate în SUA, Canada, Spania, Germania, Franța, Italia, Rusia, Maroc, Argentina, Mexic, Australia, Coreea de Sud, Ungaria, Tunisia și Israel. A fost distins cu diverse premii literare naționale și internaționale. În anul 2012 a fost decorat cu Ordinul Meritul Cultural în Grad de Cavaler iar în anul 2013 a primit titlul de Cetățean de Onoare al localității Telciu (Bistrița – Năsăud, România). Este coordonatorul Taberei de creație literară “Întâlnirile de la Telciu” și al “Festivalului Internațional de Poezie Diverbium” din Madrid. A reprezentat România la numeroase festivaluri internaționale de poezie. Este membru al Uniunii Scriitorilor din Spania (UNEE), al Uniunii Scriitorilor din România (USR), al PEN Club România, președinte al Asociației Scriitorilor și Artiștilor Români din Spania / ASARS, director al Revistei Kryton, director cultural al RDS TV. În 2019 a fost finalist al Premiului European de Poezie Clemente Rebora (Roma, Italia). Actualmente este rezident la Madrid în Spania.