Florin Călin PăunOffice National d’Etudes et Recherches Aerospatiales

Format la MIT Sloan, ISAE la Toulouse, Ecole Polytechnique la Palaiseau si la Facultatea de Constructii Aeronautice in Bucuresti, Florin-Calin Paun desfasoara o activitate de cercetare timp de 10 ani in structuri si materiale, coordonind lucrarile doctoranzilor francezi si americani in “”materials by design”” si materiale multifunctionale.
Director adjunct cu Inovatia Industriala la ONERA din 2005, lanseaza si coordoneaza activitatile de Transfer de Tehnologie, de Protectie si de Licensing a Proprietatii Intelectuale, de colaborare cu IMMuri si Start-up-uri, si de dezvoltare internationala.
Expert in economia inovatiei, a creat instrumente de decizie in procesele de inovatie colaborativa (DRL vs TRL) preluate de fonduri de investitii, oficii de transfer tehnologic si acceleratorare business.
Consiliaza guverne europene pe politici de Inovatie. Serial entrepreneur si Business Angels, este fondator a 3 societati.
Publicatii stiintifice in stiinta materialelor si economie. Numeroase interviuri, conferinte si articole media.