Maria Emanuela TurturoiuSecretary General, CAESAR Foundation

Cu o dublă specializare în Stiințe politice și Dreptul afacerilor, Maria Emanuela Turturoiu (Ema) gestionează departamentul juridic al unui cabinet parizian cu activitate internațională de expertiză contabilă și financiară. In această calitate, acompaniază implementarea grupurilor internaționale în Franța, în domenii precum energie regenerabilă, aeronautică, imobiliare, inovație & IT.

Ema are o experiență profesională de peste 10 ani, dintre care 4 ani în administrația publică din România, restul fiind dedicați mediului privat francez și mediului ONG. Este absolventă a programului de Strategie în afaceri al HEC Paris, a masterului de cercetare în Sociologie politică comparată și a programului de masterat Dreptul Afacerilor din cadrul Universității Paris X Nanterre La Défense, precum și a programului Inteligența artificială : Implicații pentru Strategia de business al Universității MIT Sloan School of Management.

Ema este Secretar general al Fundației CAESAR, din februarie 2016 și membru al Fundației, încă de la înființarea acesteia. Ea a gestionat și acompaniat activitatea Councils of Romania (CoR) și a coordonat implementarea unor proiecte precum Expected short-term impact of a climate agreement on the Eastern European energy industry (CoR Paris, proiect defășurat în cadrul COP 21), Votul electronic și votul prin corespondență (CoR Paris, CoR Londra și CoR Washington). In perioada studiilor superioare, a activat ca membru al Ligii Studenților Români din Străinătate (LSRS), a condus pentru o perioadă de 2 ani activitatea LSRS Franța și este membru fondator și vice-președinte al Centrului pentru Inovație și Dezvoltare a Europei Democratice (CIDED) Paris.