Andreea-Ema StoianRegizor de film, Asistent Universitar, PhD, Beijing Film Academy

Andreea-Ema Stoian este asistent universitar și doctorand în filmologie la Academia de Film de la Beijing, domeniul său de cercetare fiind cinematografia chineză, traducere culturală/reprezentare culturală, etică/estetică, alteritate și filmul transnațional. A colaborat cu China-Eastern Europe Film Promotion și a fost membru al Comitetului de Juriu al Festivalului Internațional de Film de la Beijing doi ani la rând, o parte din activitatea sa fiind optimizarea cooperării bilaterale în domeniul cinematografiei. Scurt metrajul “Zai Yiqi” reprezintă prima coproducție româno-chineză, fiind listat la cea de-a 66-a ediție a Berlinalei și la Festivalul de Film de la Namur. Coordonator al LSRS China, preşedinte al Absolvenților Români din China, a fost invitată de către Administrația Prezidențială să participe la “Diaspora română, Vector pentru Dezvoltare” evenimentul din februarie 2016. În martie 2018, Ema a fost desemnată, de către Biroul pentru Relații Culturale Externe al Ministerului Culturii din Rep.P. Chineză, să reprezinte România la “Sino-Foreign Audio-Visual Forum” din Shanghai. În iunie 2019, a lucrat ca director de cabinet secretar de stat la Ministerul Cercetării și Inovării.