Dragoș AndreiAlternate Director of the Board, European Bank for Reconstruction and Development (EBRD)

Absolvent al Academiei de Studii Economice din București promoția 1985. După terminarea studiilor a activat în cercetarea economica în cadrul prestigiosului Institut de Economie Mondiala din capitala României, în compania unor personalități care aveau sa-și pună amprenta pe tranziția din România, printer care îi menționam pe Mugur Isărescu, Eugen Dijmarescu și Napoleon Pop. A intrat în Banca Națională a României imediat după Revoluție, în noua echipa formata de către guvernatorul Mugur Isărescu și a fost implicat activ în organizarea și lansarea primei piețe valutare din Romania post-decembrista. Ulterior a activat în diverse funcții de conducere în bănci străine sau romanești, precum Banque Franco-Roumanie SA, ABN AMRO Bank Romania SA, BANCOREX SA, cât și în consiliile de administrație ale unor filiale bancare externe, precum Anglo-Romanian Bank Ltd. Cariera domnului Andrei a continuat în anii 2000, atât în sistemul privat, în activitatea de consultant financiar și de management în Romania, cât și în sectorul public. Acesta a ocupat funcții de secretar de stat în Ministerul Administrației, în Ministerul Finanțelor Publice sau în calitate de ministru-consilier al Reprezentantei Permanente a României pe lângă Uniunea Europeana la Bruxelles. Înaintea ocupării actualului post de reprezentant al României la BERD, domnul Andrei a activat în Cancelaria Primului Ministru al României, ocupând funcția de consilier de stat, însărcinat cu Relațiile Economice Internationale și problematica financiar-bancară.