Dan Nechita

Dan Nechita absolvent M.A. in Relații Internaționale al Universitatii George Washington din Washington, D.C. și B.A. în Economie si Stiinte Politice al universității Columbia University in the City of New York, unde a lucrat timp de doi ani ca asistent cercetator la Institutul de Razboi și Pace Arnold A. Saltzman.

Teza de licență, pe tema opțiunilor militare preventive împotriva programelor nucleare, a scris-o sub îndrumarea reputaților profesori Kenneth Waltz și Robert Jervis.

A lucrat la think tank-ul World Security Institute — inițiativa pentru dezarmare nucleară Global Zero — în centru de educație executivă din cadrul think tank-ului Brookings Institution și la televiziunea ABC News, ca reporter și autor pentru ziarul de analiză politica The Note. A fost, de asemenea, Președinte al Asociației Jack Kent Cooke Scholars, reprezentant Sandbox Network în Washington, D.C., Board Member al Columbia Club of D.C. și Președinte al Ligii Studentilor Români din Străinătate. Este originar din Cluj-Napoca și a revenit în România în 2015, la București.