Anamaria ChișUNDP in Europe and Central Asia

Anamaria Chiş (n. Baia Mare, Maramureș, 1986) este stagiar în cadrul Grupului Partidul Popular European din Comitetul Regiunilor, în Bruxelles. Anterior a colaborat cu Departamentul de Comunicare și al Purtătorului de Cuvânt, Secretariatul General al Guvernului României. Formarea profesională a pornit în cadrul echipei Centrului de Analiză și Dezvoltare Instituțională – Fundația Eleutheria, din București.

A absolvit masteratul de Relaţii Internaţionale şi Integrare Europeană din cadrul Departamentului de Relaţii Internaţionale, Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative şi Facultatea de Administraţie şi Afaceri, specializarea Administraţie Publică, Universitatea Bucureşti, iar în 2011-2012 a urmat Programul de Formare Diplomatică Inițială dezvoltat de Institutul Diplomatic Român în colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe.

Interesele sale de cercetare vizează politica externă a Uniunii Europene, cooperarea internațională pentru dezvoltare, dezvoltarea regională, analiza instituţională. Aceste preocupări au fost aprofundate sub forma lucrării de disertație, policy papers, stagii, participări în seminarii și grupuri de lucru, vizite de studiu.