Alina BurlacuTeaching Assistant, Technical University of Civil Engineering of Bucharest

Alina este o persoana dinamica, implicata in numeroase activitati, un doctor inginer atipic cu afinitati pentru limbile straine si sociologie. Principala sa ocupatie o reprezinta cariera didactica prin postul de asistent universitar din cadrul Universitatii Tehnice de Constructii Bucuresti, post dobandit in urma finalizarii tezei de doctorat pe tema influentei caracteristicilor drumului asupra sigurantei circulatiei rutiere.
Pasiunea pentru acest domeniu a dobandit-o in 2008, cand a fost finalista in cadrul unui concurs international in Bruxelles, pe tema punctelor negre din trafic – “”Roads to Respect””, organizat de European Transport Safety Council.
Inca de atunci activitatea sa a fost concentrata in jurul sigurantei infrastructurii. Cu numeroase articole si proiecte tehnice realizate pe aceasta tema, a finalizat de asemenea un stagiu doctoral in cadrul Universitatii Stuttgart in perioada 2013-2014.
Alaturi de activitatea didactica, Alina desfasoara activități de consultanță tehnică de specialitate, dar si de realizare a studiilor de fezabilitate si a proiectelor tehnice in domeniul infrastructurii rutiere. De asemenea, face parte din comitetul de organizare a conferintei internationale „Cercetare si administrare rutiera”, dar si din comitetul editorial al revistei „Romanian Journal of Transport Infrastructure”, indexata in baze de date internationale.