Alexandru UrdașProject Manager – Innovation Projects, Columbus Association (UNESCO)

Lucreaza din 2011 si pana in prezent ca si economist – project manager, in cadrul organizatiei non-guvernamentale COLUMBUS, atasata UNESCO, Paris. Alexandru este implicat in proiecte de dezvoltarea economica regionala prin implementarea de mecanisme de stimulare a cresterii IMM-urilor inovante; in activitati de benchmarking/capacitare a Top-Managementului din cadrul ministerelor de Educatie, Cercetare si din cadrul Camerelor de Comert; in realizarea de strategii de internationalizare a universitatilor; in proiecte de consultanta pentru imbunatatirea gestiunii top-managerilor spitalelor universitare federale braziliene; in elaborarea de proiecte Erasmus+ și Horizon 2020 specifice institutiilor de Educatie Superioara; si in diagnosticarea capacitatii universitatilor de realizare de proiecte de cercetare cu finantare externa.

A urmat studiile universitare la Universitat de Valencia, unde s-a licentiat in Economie (program 5 ani) si la Facultatea de Economie a Aarhus Universitet, Danemarca, unde a urmat cursurile Masterului in Economie, in regim de „exchange student”.

Este cofondatorul Filialei Franta a Ligii Studentilor Romani din Strainatate, castigand cu aceasta premiul “Filiala Anului” a anilor 2012 2013 si este “Voluntarului LSRS al Anului 2014″. In acelasi timp, in mai 2014, a cofondat Clubul Antreprenorilor Romani din Franta (Club EntRO).