Alexandru StănescuPrivate and Financial Sector Specialist, World Bank

Alexandru Stanescu este absolvent al Facultatii de Drept, din cadrul Universitatii Bucuresti si bursier Erasmus la Universita degli Studi di Milano, Italia. Si-a completat studiile de drept cu un Master in Administrarea Afacerilor trilingv la Universidad de Deusto, La Comercial – Bilbao, Spania; Audencia Grande Ecole de Commerce, Nantes, Franta si University of Bradford – Bradford School of Management, UK).
Ulterior studiilor, a efectuat mai multe stagii de practica la HSBC Private Banking în Luxembourg, la Curtea Europeană de Justitie și apoi la Banca Europeană de Investiții (departamentul risc financiar în sectorul derivativelor –piețe de capital). Alexandru si-a încheiat perioda de formare profesională din Luxemburg printr-o practică la Curtea de Justiție a European Free Trade Association formată din Islanda, Elveția, Norvegia și Liechtenstein.
Din 2010 lucreaza in cadrul Biroului Bancii Mondiale din Romania, mai intai in în echipa de coordonare a directorului de țară a Băncii Mondiale, ulterior devenind membru al echipei de specialiști din Private and Financial Sector development pentru Europa și Asia Centrală, contribuind la proiectele de asistență tehnică acordată Guvernului României (studii de competitivitate a Regiunii de Vest, Asistență Tehnică pentru Consiliul Concurenței, Analiză Funțională a Justiției din România, proiectul Bancii Mondiale pe insolvență și regimul creditorilor/debitorilor din România –și pe alte proiecte legate de dezvoltarea sectorului privat).
A dezvoltat o specializare de natura pluridisciplinara – relatii internationale, project management si drept: dreptul afacerilor europene, dreptul concurentei, drept privat si economie, piete si institutii financiare.
Este membru al LiderJust, alumni al programului Konrad Adenauer –Lideri pentru Justitie si alumni al Fundatiei Romano-Italiene Blazer.
In prezent, urmeaza si cursurile Masterului in Arbitraj International al Facultatii de Drept, Universitatea Bucuresti.