Adelina-Liana ȚînțariuSenior Public Affairs and Political Consultant, Point Public Affairs

Adelina-Liana Țînțariu este absolventă de științe politice și are un master în politică comparată, ambele la Facultatea de Științe Politice, din cadrul Universității București. A acumulat o experiență importantă în administrația publică centrală și afaceri guvernamentale, dar și în procesul de elaborare a politicilor publice, prin prisma celor șapte ani de activitate în sectorul guvernamental. Din poziția de director general adjunct al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc, Adelina a coordonat eforturile de trimitere în instanță a comandanților de penitenciare din perioada comunistă. Două dintre cazuri s-au finalizat cu condamnarea a doi dintre responsabilii comunști pentru infracțiuni contra umanității. În prezent, Adelina este consultant în public affairs pentru mai multe industrii, precum oil&gas, transporturi sau FMCG, în cadrul unei firme de consultanță.