Adelina-Liana ȚînțariuSocial Affairs Specialist, Save the Children Romania

Adelina Tintariu este licentiata in Stiinte Politice la Facultatea de Stiinte Politice a Universitatii din Bucuresti. Si-a continuat studiile prin programul de master in Comparative Politics din cadrul aceleiasi facultati. In prezent, este doctoranda in domeniul Transitional Justice.

In perioada 2008-2014, Adelina Tintariu a lucrat in cadrul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc, acumuland o importanta experienta in domeniul politicilor publice, initiativelor legislative si coordonarii unor proiecte și campanii de informare cu privire la istoria comunismului din Romania. De asemenea, a contribuit la documentarea cazurilor de infractiuni contra umanitatii deschise impotriva unor fosti comandanti de penitenciare din Romania comunista, printre care Alexandru Visinescu si Ioan Ficior, ambele aflate in curs de judecare. Un alt proiect important pe care l-a coordonat in perioada 2011-2014 a fost cel de transformare in Memorial a fostului penitenciar comunist de la Ramnicu Sarat.

In 2014, Adelina Tintariu si-a inceput activitatea in cadrului Organizatiei Salvati Copiii, fiind implicata in proiecte educationale, campanii de informare pe diverse teme sociale si educative, precum si elaborarea de politici publice. Unul dintre proiectele la care lucreaza in prezent este Sigur.info-Safer Internet (co-finantat de Comisia Europeana), un program care are ca scop promovarea sigurantei copiilor in mediul online. Alte proiecte in care s-a implicat sunt E-sight (finantat de Fundatia Orange), adresat copiilor cu deficiente de vedere din Romania si Enacso, un grup de lucru european care are ca scop imbunatatirea legislatiei cu privire la siguranta copiilor in mediul online.