Colocviul CAESAR „Antreprenoriat Cultural Românesc”

Colocviul CAESAR „Antreprenoriatul Cultural Românesc în Țară și în Diaspora“ este primul colocviu CAESAR dedicat oportunităților de dezvoltare a antreprenoriatului românesc, organizat de Liga Studenților Români din Străinătate (www.lsrs.ro) și Ministerul Afacerilor Externe prin intermediul Departamentului Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni  (http://www.dprp.gov.ro/).

Evenimentul a avut loc în perioada 24-26 octombrie 2013 la București. Colocviul și-a propus să promoveze o colaborare mai strânsă între tinerii români creatori, producători  și distribuitori de cultură și antreprenorii culturali autohtoni cu experiență bogată în acest domeniu. Colocviul a vizat și conturarea unor soluții practice la piedicile pe care le întâmpină tinerii creatori de cultură în domeniile în care își manifestă talentul și creativitatea.

Descarcă Raportul de Evaluare CAESAR „Antreprenoriatul Cultural Românesc în Țară și în Diaspora” de AICI

Descarcă de AICI comunicatul de presă post-eveniment al Colocviului CAESAR „Antreprenoriatul Cultural Românesc în Țară și în Diaspora.”

Evenimentul a reunit antreprenori români de succes din sectorul culturii, antreprenori interesați să investească în cultură și tineri români care doresc să își construiască o carieră în acest domeniu. În egală măsură, au fost invitați înalți reprezentanți ai instituțiilor publice din domeniul culturii, patrimoniului național, precum și reprezentanți ai mediului de afaceri românesc.

Colocviul CAESAR „Antreprenoriatul Cultural Românesc în Țară și în Diaspora“ s-a defășurat pe parcursul a trei zile. Acesta a oferit antreprenorilor și tinerilor creatori de artă oportunitatea de a se implica în dezvoltarea antreprenoriatului cultural în România și peste hotare. Evenimentul a inclus dezbateri, prezentări și propuneri în cadrul unor grupuri de expertiză, care au reunit cei mai buni studenți și absolvenți din țară și din străinătate, cu experiență relevantă în domeniul cultural, respectiv al antreprenoriatului, precum și experți cunoscuți din domeniul antreprenoriatului cultural românesc. De asemenea, în cadrul colocviului, participanții s-au bucurat de numeroase momente artistice și expoziții de artă.

Colocviul CAESAR „Antreprenoriatul Cultural Românesc în Țară și în Diaspora“ este unul din primii pași în conceperea unei strategii de dezvoltare pe termen lung a antreprenoriatului cultural. Valoarea adăugată este cu atât mai mare cu cât majoritatea inițiativelor de promovare a creațiilor culturale românești aduc, în momentul de față, un capital cel mult simbolic creatorilor de cultură. Cultura și produsele culturale românești, de factură tradițională sau contemporană, reprezintă  o resursă insuficient exploatată atât în spațiul autohton, cât și în diaspora.

Proiect realizat cu sprijinul: