Societatea civilă tace și face… educație

 233 de elevi de la țară au primit tablete deștepte

Între 17 și 24 iunie 2015, Fundația Education for All a făcut fericiți copiii din 14 sate din județul Vâlcea:  Butanu, Ciorteşti, Dealu Glămeia, Dealu Văleni, Făureşti, Mănicea, Mecea, Olteţu, Săşcioara, Stanomiru, Valea Văleni, Văleni, Zătreni si Zătrenii de Sus. Toți cei 233 de copii, cu vârste între 5 si 14 ani, alături de profesorii și învățătorii din comuna Zătreni, au fost primii beneficiari ai Programului National de dezvoltare personală digitală, desfășurat sub patronajul Fundației Education for All.

POQE1857

Education for All este o fundație tânără, dar cu ambiții mari. Am dăruit fiecărui copil, cu vârstele între 5 și 14 ani, din aceste sate afectate inclusiv de emigrația la muncă în Uniunea Europeană, câte o tabletă personalizată, conținut și sprijin pentru ca aceștia să le folosească optim pentru propria educație și dezvoltare. Monitorizăm atent și cuantificam progresele copiilor intervenind motivational și adaptat nevoilor acestora.

Aplicațiile programului de educație digitală a fundației Education for All acoperă domenii semnificative în dezvoltarea copiilor: limba engleză, programare, dezvoltare cognitivă, jocuri paracurriculare (muzică, istoria artei, geografie, matematică, istorie etc.), gândire critică, antreprenoriat și practicabilități, responsabilitate socială și mediu, cărți electronice.

“Tableta Education for All nu este o tabletă oarecare, ci o tabletă deșteaptă, un mijloc de comunicare modern, pe o platformă educațională complexă, pragmatică și realistă de motivare și implicare a copiilor. Oferim copiilor un spațiu deschis, creativ, interactiv și amuzant care să le asigure pe lângă un plus de istețime, curiozitate sporită ori deprinderi digitale, șanse mai mari de conectare la realitatea lumii de mâine, care indiferent dacă ne place sau nu ne place, va fi o realitate cu o semnificativă componentă digitală. Copiii vor avea în trusa lor de supraviețuire, pe lângă abilitățile de căutare, creativitate și descoperire, cel puțin, limba engleză, informatică și deprinderi digitale.” declară Manuela Plăpcianu, Președinte, Fundația Education for All.

POQE1581

Aproximativ 40% dintre copii au accesat cărțile electronice în prima zi, stând pe ele în medie 30 de minute.  După trei zile pline, emoții, voioșie, rost și zumzet, toți copiii au reușit să descopere aplicațiile din toate cele șapte domenii acoperite. Aceștia au lucrat în echipe, pe diverse jocuri de logică, pe care le-au rebotezat instantaneu: Creierul Albastru și Bufnița (jocurile de dezvoltare cognitivă și de învățare a limbii engleze), având și cel mai mare succes. În a cincea zi deja salutau în limba engleză…

Urmează o fază deloc simplă, în care ne vom concentra pe menținerea implicării și motivării accesarii aplicațiilor educative și calibrarea proceselor și conținutului la realitățile copilăriei din rural și, nu în ultimul rând, implicarea societății civile în adopția școlilor și a comunităților respective”, continuă Plăpcianu.

Despre Fundația Education for All:

Fundația Education for All este o mișcare la nivel național, o inițiativă privată non-profit, care își propune să accelereze accesul la informare în zonele rurale prin diversificarea și creșterea calității educației digitale a copiilor. Fundația Education for All desfășoară proiecte educaționale în zonele rurale în care copiii de vârstă școlară si prescolara au acces limitat la resursele de educație moderne, oferind copiilor, cu vârste  între 5 și 14 ani, o platformă educațională digitala în completarea educației școlare, o șansă în plus la un viitor mai bun.

POQE2294Contact:

Manuela Plăpcianu, Președinte Education for All

Manuela.plapcianu@educationforall.ro

0758 056 112

www.educationforall.ro

Fotografiile prin generozitatea lui  George Popescu / http://www.poqe.com/