Viorica Raluca Conțu

Viorica ConțuPhD Candidate,
National Institute of Neuroscience – Tokyo

Domeniu principal de expertiză: Știință și Tehnologie

Viorica a fost întotdeauna atrasă de orient și mister, motiv pentru care a decis să-și părăsesc orașul natal Buzău pentru a-și urma studiile superioare în Japonia. A studiat științe farmaceutice la Universitatea Hiroshima, apoi a urmat un curs de master în științe medicinale la aceeași universitate. Proiectul ei de cercetare a fost despre cauzele bolii Parkinson, o boală neurodegenerativă pentru care încă nu se știe cauza concretă. Lucrând la proiectul ei, a realizat cât de puține cunoștințe are omenirea în materie de neuroștiințe. Bolile neurodegenerative sunt una dintre puținele categorii de boli pentru care încă nu există nici metode de prevenire, nici tratamente bine stabilite. A simțit că trebuie să continui cercetarea în neuroștiințe, motiv pentru care s-a decis să urmez un curs de doctorat. În prezent, este student doctorand la Universitatea Yamanashi, departamentul de neurologie, și student cercetător susținut de Societatea Japoneză pentru Promovarea Științelor la Institutul Național de Neuroștiințe din Tokyo.

Știință și Tehnologie: Biomedicină și Bioștiințe Moleculare
Alte domenii: Genetică și Biotehnologie