Vintilă Mihăilescu

Vintila Mihailescu1Director – Department of Sociology,
NUPSPA

Domeniu principal de expertiză: Știință și Tehnologie

Vintilă Mihăilescu a absolvit Facultatea de Psihologia a Universităţii din Bucureşti în 1974, de unde a obţinut şi titlul de doctor în 1993. Din 1979 a lucrat la Centrul de Cercetări Antropologice, unde a început specializarea în antropologie. După 1990 a intrat în învăţămîntul universitar, fiind în prezent profesor la SNSPA şi Directorul Departamentului de Sociologie. A fost profesor invitat la universităţile EHESS, Lyon II, Montpellier, Aix-en-Provance, Bordeaux II (Franţa), UQAM (Canada), ULB (Belgia), Neuchâtel (Elveţia), Pecs, Colegium Budapest (Ungaria), Humboldt (Berlin), New Bulgarian University (Bulgaria). Intre 2005 şi 2010 a fost Director General al Muzeului Ţăranului Român iar din 1997 este colaborator permanent al revistei Dilema Veche. Este autorul a zece cărţi de autor şi a peste o sută de studii şi articole în publicaţii de specialitate din ţară şi din străinătate și a editat volume de specialitate în Belgia, Franţa, Canada şi Germania, o selecţie din articolele sale din Dilema Veche fiind publicată şi în Serbia. De asemenea, a coordonat zece proiecte naţionale şi internaţional și a oferit consiliere pentru diverse corporații și bănci din România. În 2005 a fost decorat de preşedintele ţării cu Ordinul Meritul Cultural în rang de Mare ofiţer.

Politică Internă: Cultură | Educație | Solidaritate Socială
Știință și Tehnologie: Indivizi, Societăți, Culturi și Sănătate