Victor Giosan

Victor GiosanInternational Consultant in Public Administration,
Freelancer

Domeniu principal de expertiză: Economie și Comerț

Absolvent Planificare și Cibernetică Economică ASE 1986, consultant internațional în management public, descentralizare fiscală, finanțe publice, analiza politicilor publice și planificare strategică. Autor și co-autor a peste 15 studii și articole în domeniul său de expertiză publicate în România, Ungaria, Serbia, Peru și Statele Unite.
Are peste 19 ani de experiență ca manager în administrația publică din România și în calitate de consultant internațional în domeniile menționate mai sus. A fost consilier municipal și viceprimar la Râmnicu Vâlcea (1992-2000, 2004), sub-prefect Vâlcea (2005), secretar de stat la SGG (2005-2009). În această ultimă funcție a coordonat Direcția de Politici Publice în procesul de fundamentare și implementare a sistemului de planificare strategică și analiză a politicilor publice la nivelul administrației publice centrale
A lucrat în programe de consultanță ale USAID, DfID, Banca Mondială, Comisia Europeană, Consiliul Europei, UNDP, UNICEF în România, Albania, Serbia, Kosovo, Bosnia-Herțegovina, Muntenegru, Republica Moldova, Tadjikistan în domenii cum a fi: descentralizare fiscală, management bugetar și fiscal, planificare strategică și analiză de politici publice. Liberal, experiență de peste 24 de ani în politică românească.

Economie și Comerț: Finanțe și Bănci
Politică Internă: Administrație Publică