Ulpia Botezatu

Posted on June 16, 2015 by administrator

UlpiaResearcher,
Romanian Space Agency (ROSA)

Domeniu principal de expertiză: Relații Externe

Ulpia este în prezent cercetător in cadrul Agenției Spațiale Române, fiind implicată în dezvoltarea de proiecte ce vizează politicile verticale de securitate ce conectează partea subterană a vieții urbane de spațiul cosmic. În același timp, Ulpia își finalizează lucrarea de doctorat în cadrul Newcastle University, Marea Britanie, cercetare interdisciplinară ce investighează intersecțiile dintre infrastructurile de transport, politicile de securitate națională şi cele de siguranță publică în cazul gării de nord din Paris, prin utilizarea strategică a designului urban.

Ulpia este absolventă a masterului de Management Urban din cadrul Technische Universität Berlin, precum şi a cursului de formare profesională în reziliență societală oferit de către Haut comité français pour la défense civile, Paris. A fost stagiară în cadrul cartierului general al Națiunilor Unite la New York, precum şi în alte instituții şi organizații internaționale. Expertiza în programele de protecție a infrastructurilor critice a deprins-o din activitatea în cadrul Fundației EURISC (European Institute for Risk, Security and Communication Management). În prezent este un membru activ al Asociației Romane pentru Protecția Infrastructurilor Critice (ARPIC).

Politică Internă: Transporturi | Infrastructură
Relații Externe: NATO | Cooperare Regională | Securitate Internațională | Organizații Internaționale
Știință și Tehnologie: Indivizi, Societăți, Culturi și Sănătate | Tehnologiile Informației și ale Comunicării | Transporturi și Dezvoltare Urbană
Alte domenii: Lupta Anti-Terorism | Explorare Spațială, Securitate Spațială