Stela Mocan

Posted on July 22, 2015 by administrator

MocanManager Identity Credentials and Access Management (ICAM),
World Bank Group

Domeniu principal de expertiză: Știință și Tehnologie

Stela Mocan a absolvit facultatea Istorie la Universitatea de Stat din Chisinau, Republica Moldova. Si-a continuat studiile la Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative, Bucuresti, Romania, specializare in Stiinte Politice. A obinut Master in Public Administration la Kennedy School of Government, Harvard University, USA.

In perioada 2010- 2015 a creat si activat in calitate de Directoare Executiva a Centrului de Guvernare Electronica, Oficiul Primului Ministru, fiind responsabila de strategia si implementarea Agendei de Transformare Digitala a Guvernului din Republica Moldova.

Anterior, Stela a activat in calitate de consiliera a Primului Ministru din Republica Moldova, responsabila de reforma administratiei publice. Stela a coordonat si administrat programe de dezvoltare in guvernanta si democratie in cadrul PNUD, Agentiei SUA pentru Dezvoltare Internationala, Banca Mondiala, organizatii ale societatii civile din Moldova.

Din iulie 2015, Stela Mocan activeaza in cadrul World Bank Group, Information Technologies Solutions, in calitate de Manager Identity Credentials and Access Management (ICAM).

Domenii de expertiză

Politică Internă: Administrație Publică | Infrastructură | Organizare Politică
Relații Externe: Organizații Internaționale | Cooperare pentru Dezvoltare
Știință și Tehnologie: Tehnologiile Informației și ale Comunicării
Alte domenii: Securitate Cibernetică, Rețele de Calculatoare
Expertiză Regională: Europa de Est