Sorina Elena Lupu

Sorina_Lupu_portraitStudent,
Politehnica University of Bucharest

Domeniu principal de expertiză: Știință și Tehnologie

Sorina Elena Lupu este in prezent studenta in anul IV la Universitatea Politehnica din Bucuresti, sectia Electronica. Planuieste sa isi continue studiile la École Polytechnique Fédérale De Lausanne (EPFL) cu un master in domeniul electronicii si al ingineriei aerospatiale.
Rezultate notabile au venit in urma pasiunii ei pentru spatiul cosmic. A participat la numeroase concursuri cu NASA, printre care se numara „NASA Great Moonbuggy Race”, „NASA Lunabotics Mining Competition” unde a castigat cateva premii. Impreuna cu echipa ei, a incheiat proiectul REXUS/BEXUS, unde in fiecare an studentii trimit experimente la bordul unei rachete suborbitale. Succesul acestui proiect a fost recompensat cu premiul „Hans Von Muldau” for the Best Team Project, primit la Conferinta Internationala de Astronautica din Beijing. In vara lui 2014, a lucrat la CERN, in Geneva, pe domeniul electronicii.
A fost invitata la diverse conferinte de tip TEDx, unde a incercat sa promoveze domeniul aerospatiale in Romania.

Pentru mai multe detalii, puteti accesa link-ul: http://speed.pub.ro/people/sorina-lupu

Știință și Tehnologie: Tehnologiile Informației și ale Comunicării | Materiale, Fizică și Nanoștiințe | Transporturi și Dezvoltare Urbană
Alte domenii: Explorare Spațială, Securitate Spațială