Solomon Marcus

Solomon MarcusAcademician,
Romanian Academy

Domeniu principal de expertiză: Știință și Tehnologie

Dl. Academician Solomon Marcus s-a nascut pe 1 martie 1925 la Bacau. A studiat matematica la Universitatea din Bucuresti, unde a devenit cadru didactic si a parcurs tate gradele universitare pana la profesor, din 1966, si profesor consultant din 1991. Este Membru corespondent din 1993, si Membru titular al Academiei Romane din 2001. Este autorul mai multor cercetari in matematica, lingvistica, informatica, poetica, semiotica, antropologie culturala, istoria si filosofia stiintei, aplicatii ale matematicii in stiintele naturii si in cele socio-umane, domenii in care a publicat cateva zeci de carti in romana, engleza, franceza, germana, italiana, spaniola, rusa, ceha, ungara, sarbo-croata si greaca, si cateva sute de articole in reviste de specialitate din aproape toate tarile Europei, din America, Asia si Oceania. Este Membru in cateva zeci de comitete editoriale internationale, si recunoscut drept unul dintre initiatorii lingvisticii si poeticii matematice. Militeaza pentru o cultura integrativa, in care stiintele, literatura, artele, tehnologia, filosofia si teologia se afla intr-un metabolism permanent, si este dedicat schimbarilor fundamentale necesare in educatie. Dl. Academician a fost citat de peste 1500 de autori.

Politică Internă: Cultură | Educație
Relații Externe: Diplomație Culturală