Sergiu Celac

Posted on December 9, 2013 by administrator

Senior Adviser – National Center for Sustainable Development and Vicepresident – Romanian Association for the Club of Rome

Domeniu principal de expertiză: Relații Externe

Ambasador de cariera, fost ministru al Afacerilor Externe. Nascut la Bucuresti, 26 mai 1939. Licentiat al Facultatii de Filologie engleza, Universitatea Bucuresti (1961). Incadrat in MAE (1961), atasat (1963) pana la consilier (1972), director a.i. al Directiei Politice de Sinteza (1969-73), consilier politic al ministrului (1973-74), consilier detasat la Consiliul de Stat (1974-78). Eliminat pentru incompatibilitate ideologica, redactor la Editura Stiintifica si Enciclopedica (1978-89). Ministru al Afacerilor Externe (dec. 1989 – iunie 1990). Ambasador in Marea Britanie si Irlanda (1990-96). Ambasador cu insarcinari speciale in MAE (1996-2001). Presedinte, Institutul Roman de Studii Internationale (2001-03). Director general Supleant, Centrul International de Studii asupra Marii Negre, Atena (2003-07). Membru al Uniunii Scriitorilor (1990); membru al Consiliului director al Fundatiei Universitare a Marii Negre si al Institutului Diplomatic Roman (2008-).

Economie și Comerț: Energie | Petrol și Gaze
Politică Internă: Energie | Mediu | Organizare Politică
Relații Externe: Cooperare Regională | Securitate Internațională | Organizații Internaționale
Știință și Tehnologie: Științele Sistemului Terestru și Managementul Mediului