Sabina Alistar

Sabina AlistarConsultant,
McKinsey & Company

Domeniu principal de expertiză: Știință și Tehnologie

Sabina si-a obtinut doctoratul la universitatea Stanford, in departamentul de stiinta si ingineria managementului, unde a aplicat principiile cercetarii operationale pentru a studia controlul raspandirii bolilor infectioase. Sabina a publicat numeroase articole stiintifice in jurnale de renume, in special pe tema folosirii optime a resurselor pentru a controla epidemia de HIV/SIDA. Cercetarea Sabinei rezolva atat probleme teoretice cat si probleme practice in controlul bolilor infectioase. Timp de doi ani, Sabina a colaborat cu Programul Natiunilor Unite pentru HIV/SIDA pentru a crea un model matematic ce poate fi folosit de factorii de decizie (guverne, ONG-uri etc) din diverse tari pentru a facilita alocarea resurselor din programele de control HIV/SIDA. Modelele matematice create de Sabina pot fi aplicate in situatii diverse, ajutand deciziile in tari precum Ucraina, unde folosirea drogurilor injectabile a cauzat o epidemie HIV cu crestere foarte rapida, sau Africa de Sud, unde aproape 20% din populatie este infectata.
Pasionata de stiinta inca din liceu, Sabina a participat la olimpiadele de chimie, castigand o medalie de argint la olimpiada internationala in 2001. In prezent, Sabina este consultant la McKinsey& Co, lucrand sa rezolve probleme practice la intersectia dintre sanatate si tehnologie.

Politică Internă: Sănătate
Relații Externe: Organizații Internaționale