Radu Dudău

University Lecturer,
University of Bucharest

Domeniu principal de expertiză: Relații Externe

Radu Dudau este conferentiar universitar la facultatea de Filosofie a Universitatii Bucuresti. A absolvit Facultatile de Fizica (1993) si Filosofie (1996) ale Universitatii din Iasi. A obtinut titlul de doctor in filosofie (Dr.Phil.) al Universitatii din Konstanz, Germania (2002, magna cum laude) si a sustinut un al doilea doctorat, in relatii internationale, la SNSPA, in geopolitica energiei (2013, summa cum laude).

Radu a studiat la Oxford (colegiul Balliol) in anul academic 1999-2000, cu o bursa OSI/FCO-Chevening. A fost bursier Fulbright la Centrul de Filosofia Stiintei al Universitatii din Pittsburgh (2004-2005) si la Harvard Kennedy School of Government (2011).

Radu este cofondator al think-tank-ului specializat in politici energetice, Romania Energy Center (ROEC). Aria sa de specializare este securitatea energetica si geopolitica energiei. Academic, interesele sale privesc Teoria Relatiilor Internationale si Studiile de Dezvoltare Internationala.

Economie și Comerț: Energie | Petrol și Gaze | Resurse Minerale
Politică Internă: Educație | Energie | Mediu
Relații Externe: Afaceri Europene | NATO | Securitate Internațională | Organizații Internaționale | Diplomație Culturală | Cooperare pentru Dezvoltare
Expertiză Regională: România | Uniunea Europeană | Europa | Europa de Est | Statele Unite ale Americii | America de Nord