Nicoleta Proștean

Posted on October 6, 2016 by administrator

Consultant, IT Management, Automotive Industry

Domeniu principal de expertiză: Știință și Tehnologie

Nicoleta ProsteanNicoleta Proștean a absolvit un Master în Economie și Sisteme Informatice la Universitatea din Köln, Germania, după finalizarea studiilor de licență în Cibernetică, Statistică și Informatică Economică la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și la Facultatea de pe lângă Camera de Comerț din Viena, Austria.

La Universitatea din Köln a contribuit ca asistent în activitatea de cercetare din Departamentul de Informatică Economică și Dezvoltarea Sistemelor a Prof. Dr. Werner Mellis. Face parte din grupul de Alumni ai programului de Burse pentru Viitori Manageri din Europa Centrală și de Est oferite de Mummert Stiftung și Robert Bosch Stiftung. Acest program de dezvoltare managerială i-a facilitat vizite de studiu la Berlin: la Academia Europeană, la Reichstag și Bundestag, iar la Bruxelles: la Fundația Konrad Adenauer, la Parlamentul European și Comisia Europeană, la Misiunea Permanentă a Landului Baden-Württemberg, iar în Mons: la NATO. Tot în cadrul studiilor de masterat, Nicoleta a urmat un stagiu în industria energetică la sediul central al OMV din Viena.

În România a acumulat experiență în dezvoltarea de produse software și a publicat articole de specialitate cu prilejul Conferințelor de Informatică Economică de la Cluj-Napoca. Totodată, Nicoleta a obținut autorizație de traducător și interpret de limba germană.

Fiind o persoană proactivă, s-a implicat în activități de voluntariat și proiecte de politici sociale la Universitatea LUISS Guido Carli din Roma. Dorind să contribuie la consolidarea comunității de studenți români din Germania, a devenit membru al Ligii Studenților Români din Străinătate și ulterior a coordonat filiala din Germania. Nicoleta este membru Rotaract Club Cluj-Napoca și guest member Rotaract Club Ludwigsburg (Rotary International).

În prezent este consultant în IT Management în industria automotive. Proiectele în care este implicată acoperă piața din Europa de Vest (Germania, Franța și Spania).

Nicoleta s-a alăturat Fundației CAESAR deoarece este convinsă că expertiza tinerilor va ajuta la reechilibrarea societății românești.

Economie și Comerț:  Industrie

Relații Externe: Afaceri Europene | NATO | Cooperare Regională | Relații Bilaterale |

Știință și Tehnologie:  Tehnologiile Informației și ale Comunicării |

Expertiză Regională: România | Uniunea Europeană | Europa |