Nicolaie Moldovan

Nicolaie MoldovanCity Manager,
Alba Iulia City Hall

Domeniu principal de expertiză: Relații Externe

Nicolaie Moldovan este licenţiat în ştiințe politice şi a absolvit totodată programul de master Managementul Serviciilor Publice al Universităţii Babeş Bolyai din Cluj-Napoca.. Lucrează de peste 12 ani în Primăria Municipiului Alba Iulia, fiind specializat în dezvoltare comunitară susținută cu fonduri externe.
Nicolaie Moldovan deține o bogată experienţă în managementul elaborării și implementării de proiecte nerambursabile, adresate atât sectorului public, cât și celui privat, în special celui neguvernamental. Susţine traininguri în Project Management şi este autor şi coautor pentru diverse strategii şi studii care se adresează dezvoltării urbane. În Primăria Municipiului Alba Iulia, coordonează activităţile Direcţiilor: Economică, Venituri şi programe; a Serviciilor: Juridic, Resurse umane, Relații Internaționale, Relația cu societatea civilă sau cu mediul de afaceri. Administrează contractele și asocierile autorității locale cu Banca Mondială, Agenţia de Rating Moody’s sau cu diverse rețele transnaționale specializate pe dezvoltare durabilă, afaceri europene și promovare turistică.
Nicolaie Moldovan este preocupat de implementarea strategiei de city branding și de creşterea reputației Municipiului Alba Iulia în plan național și internaţional, ca o destinație de turism și servicii conexe.

Economie și Comerț: Mediu de Afaceri și Antreprenoriat
Politică Internă: Administrație Publică | Cultură | Educație | Transporturi | Infrastructură | Energie | Mediu | Organizare Politică | Turism | Finanțe Publice | Muncă | Solidaritate Socială
Relații Externe: Afaceri Europene | Cooperare Regională | Organizații Internaționale | Diplomație Publică | Diplomație Culturală | Diplomație Economică | Drept Internațional Public | Cooperare pentru Dezvoltare
Știință și Tehnologie: Indivizi, Societăți, Culturi și Sănătate | Tehnologiile Informației și ale Comunicării | Transporturi și Dezvoltare Urbană