Nicolae Stefanuță

Nicu StefanutaEU Official,
European Parliament

Domeniu principal de expertiză: Politică Internă

Nicolae Stefanuta este un tanar sibian pasionat de politicile publice europene, precum si de optimizarea procesului decizional public prin intermediul tehnologiilor informatiei.

Este responsabil de relatiile Parlamentului European cu Congresul American si Parlamentul Canadei in sfera guvernantei economice si a serviciilor financiare. Este functionar european din 2007, si a activat in cadrul comisiei pentru buget si al comisiei pentru agricultura si dezvoltare rurala a Parlamentului European. In aceasta capacitate, a fost delegat in cadrul echipei pentru reducerea saraciei si crestere economica a UNDP, in Addis Abeba, Etiopia.

A absolvit programul de Master in politici publice al Universitatii Georgetown din Washington, precum si programul de Master in relatii internationale al Academiei Diplomatice din Viena. A obtinut licenta in economie la Universitatea de Vest din Timisoara.

Nicu lucreaza cu placere in beneficiul comunitatii, ca membru in Board-ul Fundatiei Comunitare Sibiu, membru fondator al Food and Play Ethiopia precum si ca membru Rotary International.

Politică Internă: Administrație Publică | Educație | Agricultură | Finanțe Publice
Relații Externe: Afaceri Europene | Relații Bilaterale | Organizații Internaționale | Cooperare pentru Dezvoltare
Știință și Tehnologie: Hrană și Agricultură | Tehnologiile Informației și ale Comunicării
Expertiză Regională: Uniunea Europeană | Statele Unite ale Americii | Africa