Nicolae Done

Nicolae DonePhD Student in Health Economics and Policy,
Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health

Domeniu principal de expertiză: Economie și Comerț

Nicolae (Nicu) Done este student (2011-2016) la Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, în cadrul unui doctorat în economie şi politici de sănătate finanţat de programul “”Sommer Scholars.”" A absolvit colegiul Harvard din SUA în 2009 cu specializări în biochimie si politici de sănătate.

Între 2009 şi 2011 a lucrat ca cercetator asistent în grupul profesorului William Hsiao la Harvard School of Public Health. A fost implicat în proiecte de cercetare pe temele finanţării, organizării şi plăţilor pentru servicii medicale în ţări precum Statele Unite, Canada, Marea Britanie, Germania, Singapore, Estonia, si Romania. În 2009, raportul final elaborat de echipa din care Nicu a făcut parte a fost folosit de statul american Vermont ca bază a reformelor fundamentale din sistemul de sănătate. Interesele lui Nicu includ analiza comparativă a sistemelor naţionale de sănătate, integrarea serviciilor medicale, precum şi impactul sistemelor de plată asupra eficienţei şi calităţii serviciilor de sănătate.

Politică Internă: Administrație Publică | Sănătate | Solidaritate Socială
Știință și Tehnologie: Biomedicină și Bioștiințe Moleculare | Chimie și Științe și Tehnologii Moleculare
Expertiză Regională: România | Europa de Est | Statele Unite ale Americii