Mircea-Valeriu Deaca

Posted on July 22, 2015 by administrator

Mircea DeacaLecturer,
Center Of Excellence In Image Study (CESI)

Domeniu principal de expertiză: Politică Internă

Mircea Valeriu Deaca are cetățenia română și franceză. El este doctor în studii de film și audiovizual la Paris III Sorbonne nouvelle la Institutul de cercetări în film și audiovizual în cotutelă cu Facultatea de studii de romanistică la Dusseldorf. A primit mențiunea cu felicitări din partea juriului franco-german. A fost membru al Consiliului Național al Audiovizualului în 2012. Astăzi predă teoria și analiza filmului la Școala doctorală în științele imaginii (CESI) a Facultății de litere din București. A publicat cărți despre cinema: Carnavalul și filmul lui Federico Fellini (2009), Camera secundă (2011), Cinematograful postfilmic (2013), Anatomia filmului (2013). Scrie articole și studii de film din 1983. A editat volumul de studii Images (2014) dedicat filmelor regizorului român Cristian Mungiu. A susținut conferințe la universitățile din Bucuresti, Cluj, Iași, Paris, Louvain, Bruxelles, Siegen, Luton, Manheim. Ca artist platic, a avut 70 de participări la expoziții de artă plastică în străinătate. Este membru al uniunii artiștilor din Franța, La Maison des Artistes (Paris) și al Asociației criticilor de film din România.

Politică Internă: Cultură | Educație
Relații Externe: Diplomație Culturală