Mihai Valentin Vladimirescu

Mihai VladimirescuPresident,
Centre for Promotion of Intercultural Dialogue

Domeniu principal de expertiză: Relații Externe

Mihai Valentin Vladimirescu este profesor universitar la Facultatea de Litere a Universității din Craiova. A urmat cursuri postuniversitare la Universitatea Ebraică din Ierusalim (Israel) și la Universitatea Catolică Miséricorde din Fribourg (Elveția) și a desfășurat stagii de cercetare și documentare în Israel, Grecia, Belgia, Italia, Ungaria. În urma caștigării prestigiosului premiu Doha International Award for Interfaith Dialogue 2014 a înființat Centrul pentru Promovarea Dialogului Intercultural, al cărui președinte este.
Face dovada unei vaste activități de cercetare: 13 cărți de autor, 5 volume coordonate, 5 cărți traduse din limbile engleză și franceză, peste 200 de articole și studii, 70 de participări la conferințe și congrese naționale și internaționale (Osaka, Atlanta, Montreal, Moscova, Stockholm, Geneva, Sankt Petersburg, New Delhi, Bremen, Dresda, Damasc, Doha, Lahti, Las Vegas, Rio de Janeiro, New Orleans, Viena, Ierusalim, Gottenheim, Roma, Tel-Aviv, Graz, Londra, Amsterdam, Pavia, Dublin, Washington, Barcelona, New York, Baku, Berlin, Beijing, Seoul). A fost membru în multe proiecte de cercetare finanțate din fonduri europene concretizate prin publicarea de cărți în prestigioase edituri din România: Polirom, Editura Muzeului Literaturii Române, Herald, Deisis. Face parte, totodată, din echipa proiectului Monumenta Linguae Dacoromanorum (Centrul de Studii Biblico‑Filologice din Iasi).
Pe langă activitatea didactică de bază este și expert evaluator în mai multe instituții publice și private, naționale și internaționale (European Commission – EACEA, European Cooperation in Science and Technology, ARACIS, AFCN, CNCS, AMPOSDRU).
Are o vastă experiență în activitatea de management educațional și în implementarea proiectelor cu finanțare europeană (POSDRU, GRUNDTVIG, ERASMUS, POR) în calitate de manager și expert.

Politică Internă: Cultură | Educație
Relații Externe: Diplomație Culturală