Mihai Precup

Mihai P.Adviser to the Vice President,
European Investment Bank

Domeniu principal de expertiză: Economie și Comerț

Mihai Precup lucrează ca şi consilier al Vice – Preşedintelui Băncii Europene de Investiţii din Luxemburg şi în acelaşi timp, el predă la Sorbona în Paris un curs de Politici Monetare. Mihai este de asemenea într-un program de doctorat desfăşurat în cotutelă între Universitatea Paris 1 Panthéon Sorbonne şi Universitatea din Timișoara. Teza de doctorat se concentrează pe analiza evoluţiei investiţiilor în întreprinderile ne cotate din Europa de Est. Absolvent al Academiei de Studii Economice din Bucureşti în 2008, specialitate finanţe-bănci, Mihai a urmat un masterat în inginerie financiară, specializat în evaluarea întreprinderilor, la Universitatea Paris 1 Panthéon Sorbonne. Opiniile sale din sectorul financiar sunt susţinute de o experienţă excelentă în sistemul bancar francez, în cadrul grupului bancar BNP Paribas. Mihai lucrează în prezent pe poziția de consilier al Vice – Președintelui BEI, care se ocupă de ţările din Europa de Sud-Est (Grecia, Cipru, Bulgaria, România și FYROM). Vice – Preşedintele mai este de asemenea responsabil de finanţările din sectorul energetic, de departamentul de Risk Management al Băncii și de departamentul care gestionează publicaţiile economice. Mihai este implicat în diverse activităţi de voluntariat ca şi co-fondator și fost coordonator al filialelor din Franța și Luxemburg a Ligii Studenţilor Românii din Străinătate.

Economie și Comerț: Energie | Petrol și Gaze | Resurse Minerale | Mediu de Afaceri și Antreprenoriat | Comerț Exterior | Finanțe și Bănci
Politică Internă: Administrație Publică | Energie | Finanțe Publice | Muncă
Relații Externe: Afaceri Europene | Cooperare Regională | Diplomație Economică | Cooperare pentru Dezvoltare
Expertiză Regională: România | Uniunea Europeană | Europa | Europa de Est | Federația Rusă | Țările BRIC (Brazilia, Rusia, India, China)