Mihai Cucuringu

Posted on November 21, 2013 by administrator

CAM Assistant Adjunct Professor – Applied Mathematics, UCLA

Domeniu principal de expertiză: Știință și Tehnologie

Mihai Cucuringu a absolvit in 2012 studiile doctorale la Princeton University (New Jersey), in cadrul programului de matematica aplicata si computationala, cu o teza in domeniul algoritmilor pentru probleme de geometria distantelor si completarea matricilor de rang redus. In 2007, a absolvit Summa Cum Laude, Phi Beta Kappa, facultatea Hiram College (Ohio) cu specializarile Matematica, Informatica si Economie. In prezent, ocupa o pozitie post-doctorala la UCLA (University of California Los Angeles), ca profesor asistent adjunct in cadrul Departamentului de Matematica, specializarea matematica aplicata. Printe cursurile predate la Princeton si UCLA se numara teoria jocului, probabilitati, teoria grafurilor si combinatorica. In domeniul cercetarii, Mihai a publicat articole in reviste de specialitate din Statele Unite si Europa, in domeniul algoritmilor pentru grafuri si seturi de date de dimensiuni foarte mari (cu aplicatii in probleme de biologie structurala, retele de senzori, si retele sociale), algoritmi spectrali, analiza sistemelor complexe, teoria rigiditatii, analiza fractalilor si combinatorica. In intervalul de timp 2012-2013 Mihai a activat timp de 1 an ca si ‘quantitative researcher’ in cadrul diviziei de trading in grupul de Arbitraj Statistic, Bank of America, New York. In perioada 2005-2012 Mihai a efectuat stagii de cercertare la Oxford University, University of Louvain-la-Neuve, University of North Carolina si Cornell University.

Politică Internă: Cultură | Educație
Știință și Tehnologie: Tehnologiile Informației și ale Comunicării
Expertiză Regională: România | Uniunea Europeană | Europa | Europa de Est | Statele Unite ale Americii