Marius Cristea

Marius CristeaResearcher,
University of Babeș-Bolyai

Domeniu principal de expertiză: Economie și Comerț

Lucrează din 2013 ca Cercetător Științific la Facultatea de Geografie a Universității “”Babeș-Bolyai”" Cluj-Napoca, unde este implicat în proiecte de cercetare în domeniul dezvoltării regionale și urbane, amenajării teritoriului și în cel educațional, dar și în activități de predare. De asemenea, colaborează cu Banca Mondială, în calitate de expert pe termen scurt, în cadrul unor proiecte de asistență tehnică pentru pregătirea perioadei de programare 2014-2020, dar și cu firme de consultanță și ONG-uri locale pentru elaborarea de strategii de dezvoltare locală și regională, planuri de mobilitate, asistență tehnică pentru ministere în sfera dezvoltării urbane. Anterior, a activat pentru peste 5 ani în cadrul Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest, unde a derulat activități în domeniul planificării strategice, dar și al inovării, dezvoltării sectorului IMM etc.

A absolvit studii economice și în domeniul dezvoltării regionale durabile la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor a Universității “”Babeș-Bolyai”" Cluj-Napoca, iar din 2013 este doctor în Geografie, urmând un stagiu de cercetare la Academia de Științe a Austriei din Viena. De asemenea, dispune de certificări ca manager de proiect, formator, expert în comunicare și în absorbția fondurilor nerambursabile.

Economie și Comerț: Energie | Industrie | Mediu de Afaceri și Antreprenoriat | Comerț Exterior
Politică Internă: Administrație Publică | Educație | Transporturi | Infrastructură | Energie
Relații Externe: Cooperare Regională
Știință și Tehnologie: Transporturi și Dezvoltare Urbană