Marian Voicu

Marian-VoicuProducer,
TVR

Domeniu principal de expertiză: Relații Externe

Lucrează în presă din 1995. A fost manager de proiect la Radio România Chişinău, post lansat în 2011. Între 2008-2010 a realizat „Interviurile Europa FM”. A realizat documentare tv în comunitățile româneşti din Balcani, Ucraina, Federația Rusă. Este primul jurnalist român care a filmat în Siberia, Sudan şi Uganda. A moderat dezbaterile prezidențiale din 2004 la TVR. În 2013 a lansat www.etransmedia.ro, o platformă a jurnaliştilor români de pretutindeni.

Este preşedintele Alianței Internaționale a Jurnaliştilor Români (www.aijr.ro), cu care organizează anual Stagiile de formare pentru tineri jurnalişti din Republica Moldova şi Ucraina.

A primit premiul Asociației Profesioniştilor de Televiziune din România de 4 ori (Marele Premiu in 1998), Premiul Clubului Romăn de Presă pentru talk-show (2006), Premiul Televest pentru curaj si conduită jurnalistică, Premiul pentru Excelența în Jurnalism European pentru “”calitatea intelectuală a emisiunilor de la Europa FM şi TVR Cultural”", acordat de Casa Europa / Uniunea Europeană.

Decorat cu Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler.

S-a implicat în domenii precum asistența oficială pentru dezvoltare, migrația, combaterea traficului de ființe umane, drepturile copilului, programe pentru jurnaliştii români din jurul României, bibliotecile din mediul rural, reforma in justiție.

www.marianvoicu.ro

Politică Internă: Cultură | Organizare Politică
Relații Externe: Cooperare Regională | Relații Bilaterale | Cooperare pentru Dezvoltare
Expertiză Regională: România | Europa de Est