Mădălina Bonta

Madalina BontaPhD Candidate,
University of Fribourg

Domeniu principal de expertiză: Știință și Tehnologie

Mădălina Bonta încă explorează. A observat ghețari în Svalbard, a analizat potențialul energetic din alge, a cercetat sedimentele din lacurile Deltei Dunării și rocile aurifere ale Munților Apuseni.

A obținut o licență în Earth and Space Sciences de la Universitatea Jacobs din Bremen, Germania, și un masterat în Earth Sciences de la Institutul Federal de Tehnologie (ETH) din Zürich, Elveția. Acum lucrează la un doctorat în grupul de Arheometrie al Universității din Fribourg, Elveția, în încercarea de a reconstitui tradițiile metalurgice și de a compara eficiența tehnologică în societățile Africii de Vest.

Mădălina Bonta se concentrează în domeniul metalelor și mineritului. Ea nu se consideră nici geochimist, nici geolog, nici arheolog, nici metalurgist, ci un rezolvator, preferând o abordare interdisciplinară și holistică.

Economie și Comerț: Energie | Resurse Minerale
Politică Internă: Energie | Mediu
Știință și Tehnologie: Chimie și Științe și Tehnologii Moleculare | Științele Sistemului Terestru și Managementul Mediului | Indivizi, Societăți, Culturi și Sănătate | Materiale, Fizică și Nanoștiințe