Liviu-Mihail Iancu

Liviu IancuProject Manager,
Eurocentrica Association

Domeniu principal de expertiză: Relații Externe

Liviu este responsabil de implementarea proiectelor la Asociaţia Eurocentrica şi editor al publicaţiei Europunkt.ro, care au ca misiune punerea Europei în centrul politicilor publice româneşti şi promovarea României în mainstream-ul politicilor europene. În activitatea sa publicistică, abordează în principal tematica relaţiilor externe ale Uniunii Europene, în special în estul Europei şi în Mediterana, precum şi fluxurile umane care au modelat şi modelează trecutul recent, prezentul şi viitorul Europei.
Ca formaţie profesională, Liviu este istoric şi arheolog. Este specializat în politica internaţională şi retorica din Grecia antică, iar în teza sa de doctorat de la Facultatea de Istorie, Universitatea din Bucureşti, abordează tema „Mercenari greci în epoca arhaică”, un amplu studiu al bazinului estic al Mării Mediterane între 700-480 î.e.n. din perspectiva relaţiilor internaţionale, mobilităţii umane şi identităţilor culturale.
Afiliat Centrului de Istorie Comparată a Societăţilor Antice din cadrul Facultăţii de Istorie, Universitatea din Bucureşti, publică în mod constant articole de specialitate şi participă la săpături arheologice pe situri cu tradiţie în cercetarea românească: Histria (Istria, jud. Constanţa) şi Orgame (Jurilovca, jud. Tulcea). Este bursier al École Française d’Athènes.

Politică Internă: Cultură | Educație | Organizare Politică | Solidaritate Socială
Relații Externe: Afaceri Europene | Securitate Internațională | Diplomație Publică
Știință și Tehnologie: Indivizi, Societăți, Culturi și Sănătate
Expertiză Regională: România | Uniunea Europeană | Europa de Est | Orientul Mijlociu