Imola Zigoneanu

ImolaRuth L. Kirschstein NRSA Postdoctoral Fellow,
The University of North Carolina at Chapel Hill

Domeniu principal de expertiză: Știință și Tehnologie

Imola este postdoctorandă la University of North Carolina at Chapel Hil. Experiența ei cuprinde cunoștințe în domeniul științelor exacte și medicale, având o poziție unică în domeniul cercetării cu aplicabilitate medicală. Cercetarea ei se bazează pe inventarea bio-senzorilor care permit măsurarea activității într-o singură celulă, a enzimelor stimulate anormal în diferite tipuri de cancer. Imola utilizează deja acești bio-senzori pentru analiza tumorilor recoltate de la pacienți, rezultatele obținute contribuind la dezvoltarea unor terapii individualizate. Importanța acestei cercetări este recunoscută de Institutul Național de Sănătate din SUA, care a acordat un scor excelent grantului ei. De asemenea, realizările ei profesionale la nivel internațional au fost recunoscute în SUA prin acordarea rezidenței permanente datorită „abilităților ei inovative excepționale, având un grad de expertiză mult superior celor care lucrează în domeniul meu, rezultatele cercetării aducând beneficii deosebite la nivel național.” Oraș ei de proveniență este Cluj-Napoca.

Știință și Tehnologie: Biomedicină și Bioștiințe Moleculare | Chimie și Științe și Tehnologii Moleculare | Indivizi, Societăți, Culturi și Sănătate | Materiale, Fizică și Nanoștiințe
Alte domenii: Genetică și Biotehnologie
Expertiză Regională: România | Uniunea Europeană | Statele Unite ale Americii | America de Nord