Grațian Mihăilescu

Posted on September 17, 2015 by administrator

Gratian MihailescuExpert, Consultant, Publicist & Analyst – Freelancer

Domeniu principal de expertiză: Politică Internă

Grațian Mihăilescu este un analist, expert, consultant, publicist și activist preocupat de politică internă și externă, de dezvoltare și de relații internaționale.

Absolvent de comunicare și relații publice secția jurnalism a Universității de Vest din Timișoara, s-a specializat în studii europene, relații internaționale și dezvoltare, fiind bursier în Germania, Italia, Belgia și Ungaria la prestigioase instituții din tăriile respective.
În 2005 a devenit masterand al Şcolii de Înalte Studii Europene din Timişoara, şcoală Jean Monnet. A fost student Erasmus la Universitatea Eberhard Karl din Tübingen, între 2006 şi 2007, făcând parte cu succes din delegaţia NMUN premiată a universităţii germane la sediul ONU din New York. A devenit bursier al unui curs de specializare în Bruxelles, organizat de Camera de Comerţ Italo-Belgiană şi Institutul de Studii Europene al Universităţii Libere „Project Management and Community Advisor”. Între 2010 şi 2012 a devenit bursier al Comisiei Europene, şi a făcut parte dintr-un program de cercetare şi studiu comparativ şi interdisciplinar în domeniul dezvoltării , Erasmus Mundus, la Universitatea din Trento, Italia, Universitatea Corvinus din Budapesta şi Universitatea din Belgrad.

Este președintele fondator al ONG-ului Institutul pentru Dezvoltare Locală, expert pe fonduri europene și dezvoltare regională al Europuls, expert al Adunării Regiunilor Europene și consultant pe fonduri structurale. Pasionat de dezvoltare internațională este unul dintre promotorii descentralizării administrative și fiscale și este un purtător de mesaj european, promovând principii că subsidiaritate și multi-level governance.

In ultimii ani s-a implicat în activităţi ale societatăţii civile, în ţară sau pe plan extern, colaborând cu clubul RO-UE, Europuls, Academia de Advocacy şi Societatea Academică din România. A contribuit la rapoarte de politici publice şi la diferite probleme legate de agenda publică. De asemenea militează pentru o vizibilitate mai mare a României la Bruxelles, promovând constant „europenizarea”" administrației prin deschiderea de birouri regionale în capitala Europei. Publică constant pe mai multe platforme europuls, contributors, hotnews, adevărul, caleaeuropeana, precum și pe blogul personal gratieluimihailescu.ro De-a lungul timpului a primit mai multe premii de jurnalism de la Freedom House, Comisia Europeană sau Eurolink House of Europe.

Politică Internă: Administrație Publică | Turism
Relații Externe: Afaceri Europene | Cooperare Regională | Organizații Internaționale | Cooperare pentru Dezvoltare
Știință și Tehnologie: Transporturi și Dezvoltare Urbană
Expertiză Regională: România | Uniunea Europeană | Europa | Europa de Est