Georgiana Coșoveanu

Governmental and Corporate Affairs Manager,
Johnson & Johnson Romania, Janssen Romania

Domeniu principal de expertiză: Economie și Comerț

Georgiana este Governmental & Corporate Affairs Manager in cadrul Janssen Romania, compania farmaceutica a multinationalei americane Johnson &Johnson. Printre responsabilitatile in cadrul companiei, este si coordonator al proiectelor asociatiilor de pacienti. De asemenea, este Co-chair al Grupului de lucru pentru sanatate din Camera de Comert Americana in Romania (AmCham), precum si membra in grupuri de lucru si alte task-force din industria farmaceutica, precum ARPIM (Asociatia Romana a Producatorilor Internationali de Medicamente) si LAWG (Local American Working Group).

Anterior, a ocupat pozitii de management la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate si la Casa de Asigurari de Sanatate a Minsiterului Transporturilor, avand o experienta națională și internațională de peste 13 ani în domeniul asigurărilor sociale de sănătate, acorduri internationale, afaceri europene, finantare, contractare si rambursare a serviciilor medicale, medicamentelor si dispozitivelor medicale.

Este absolventă a Facultatii Relaţii Economice Internaţionale, ASE Bucureşti. Are studii postuniversitare cu specializari in: in Relații Economice Internaționale la Moscova, drept la Universitatea Bucuresti, master în Instituţii şi Managementul Programelor Europene tot la Universitatea Bucuresti, precum şi un program international de studii avansate „Leadership for Health” cu dublă diplomă Georgetown University şi George Washington University în Washington DC. A fost research scholar pentru Berkeley California University si a publicat articole privind politici si finantarea sistemelor de sanatate, impreuna cu alti experti internationali.

Energia, viziunea, spiritul de echipa si diplomatia o conduc atat in cariera, cat si in viata personala.

Economie și Comerț: Mediu de Afaceri și Antreprenoriat
Politică Internă: Administrație Publică | Sănătate
Relații Externe: Afaceri Europene | Organizații Internaționale
Știință și Tehnologie: Biomedicină și Bioștiințe Moleculare