Florin Călin Păun

Posted on April 22, 2015 by administrator

Florin PaunDeputy Director “Industrial Innovation”, Office National d’Etudes et Recherches Aerospatiales

Domeniu principal de expertiză: Știință și Tehnologie

Format la MIT Sloan, ISAE la Toulouse, Ecole Polytechnique la Palaiseau si la Facultatea de Constructii Aeronautice in Bucuresti, Florin-Calin Paun desfasoara o activitate de cercetare timp de 10 ani in structuri si materiale, coordonind lucrarile doctoranzilor francezi si americani in “”materials by design”" si materiale multifunctionale.
Director adjunct cu Inovatia Industriala la ONERA din 2005, lanseaza si coordoneaza activitatile de Transfer de Tehnologie, de Protectie si de Licensing a Proprietatii Intelectuale, de colaborare cu IMMuri si Start-up-uri, si de dezvoltare internationala.
Expert in economia inovatiei, a creat instrumente de decizie in procesele de inovatie colaborativa (DRL vs TRL) preluate de fonduri de investitii, oficii de transfer tehnologic si acceleratorare business.
Consiliaza guverne europene pe politici de Inovatie. Serial entrepreneur si Business Angels, este fondator a 3 societati.
Publicatii stiintifice in stiinta materialelor si economie. Numeroase interviuri, conferinte si articole media.

Economie și Comerț: Energie | Industrie | Mediu de Afaceri și Antreprenoriat | Comerț Exterior | Finanțe și Bănci
Politică Internă: Educație | Infrastructură | Energie | Finanțe Publice | Muncă
Relații Externe: Afaceri Europene | Cooperare Regională | Relații Bilaterale | Diplomație Economică | Cooperare pentru Dezvoltare
Știință și Tehnologie: Indivizi, Societăți, Culturi și Sănătate | Tehnologiile Informației și ale Comunicării | Materiale, Fizică și Nanoștiințe | Transporturi și Dezvoltare Urbană